De basis van slaap

Welke matrassen kunt u kopen bij Matrassenfabriek IJmuiden?

Matrassenfabriek IJmuiden heeft altijd vele verschillende soorten matrassen op voorraad. Ook maken wij matrassen zelf. U kunt bij ons dus een matras op maat bestellen. Handig wanneer u een slaapkamer heeft met een afwijkend formaat, of als u specifieke behoeftes heeft. De levering is altijd snel.

Direct naar de boxsprings

Pocketvering

Een matras met pocketvering is opgebouwd uit metalen springveren in een omhulsel van textiel. Doordat deze los van elkaar functioneren, bieden ze uitstekende steun aan uw lichaam. Variaties kunnen precies op uw lichaam worden afgestemd. Bijvoorbeeld met gebruik van dikker staal op plekken waar meer druk wordt uitgeoefend. De matrassen zijn vanaf € 170,- verkrijgbaar.

Polyether

PE-schuim, oftewel polyether, is een goede optie voor mensen met een wat lager budget. Het is prima voor uw rug en gestel, en heeft een goede levensduur. Dit schuim ligt wel iets harder dan sommige andere matrasmaterialen. Matrassenfabriek IJmuiden biedt de kwaliteiten tussen SG30 en HR70.

Koudschuim

Dit materiaal staat ook bekend als HR-schuim. Het is in vele kwaliteiten leverbaar. De naam is afkomstig van de temperatuur waarmee het wordt gemaakt. Het schuim is niet verkoelend.

Traagschuim

Traagschuim vormt zich naar uw lichaam. Komt u uit bed, dan blijft het nog even zo gevormd, afhankelijk van het type schuim. Niet iedereen vindt dat fijn, dus test deze matrassoort voordat u hem koopt. Traagschuim valt in de hogere prijsklasse.

Topdek

Een topmatras wordt over een ander matras gelegd. De onderste gaat dan langer mee. Bovendien kunt u de stevigheid van uw eigen matras met een topdek iets verzachten. Een topmatras is daarnaast gemakkelijk schoon te houden. Het is lichter, en de hoes neemt minder ruimte in wanneer u deze wast.